Bliv læseguide

Kunne du tænke dig at være læseguide i Læseforeningen? Lige nu søger vi nye frivillige til at lede åbne læsegrupper på Viborg bibliotekerne.

For at blive læseguide er det afgørende, at du interesserer dig for litteratur og at du møder mennesker med respekt og i øjenhøjde. Vi stiller ingen specifikke krav om uddannelses- og jobbaggrund, men forventer at du i ansøgningen redegør for, hvordan dine erfaringer vil kunne bringes i spil i rollen som læseguide.
Vores læsegrupper foregår altid ud fra metoden Guidet fælleslæsning, og denne metode, lærer du at anvende i praksis på tredages-kurset til læseguide. I læsegrupperne læser læseguiden altid en skønlitterær tekst højt, hvorefter man i gruppen taler om, hvilke refleksioner, følelser og erindringer, teksten vækker. Deltagerne skal ikke forberede sig eller have særlige forudsætninger for at kunne deltage.
Som frivillig i Læseforeningen indgår du i foreningens læseguideprogram, der sikrer den fornødne understøttelse af dit frivillige arbejde, herunder ERFA-møder med andre læseguider, supervision og løbende individuel sparring, samt adgang til litteraturarkiv.
Du kan læse mere om, hvad rollen som læseguide indebærer, her.

ANSØGNING
Hvis du er interesseret i at blive frivillig læseguide, skal du kunne deltage på kurset den 8-11 marts
Der er ansøgningsfrist den d. 12.2, og der afholdes samtaler i uge 8. Download ansøgningsskema her.

 

 

 

Sidst opdateret: 30.01.2018